Fakturaköp

Fakturaköp av svenska och utländska fakturor

För att få in kontanter snabbare så får man som företag fundera på om man har något av värde som man kan sälja som en maskin eller om man kanske kan ta ett lån från en bank. Såhär såg det ut tills factoringbolagen kom in på den svenska marknaden med ett helt nytt alternativ, nämligen fakturaköp. Med fakturaköpen så kan finansbolag förse företag med det kassaflöde som de behöver för att driva sin verksamhet framåt. Lösningen är verkligen genial så länge som man ser till att jobba med seriösa aktörer som jobbar på ett öppet och ansvarsfullt vis.

Vem kan köpa fakturor?

Det finns faktiskt banker som kan erbjuda sig att köpa fakturor men det är mycket vanligare med finansbolag som erbjuder tjänster. Fakturaköp kan göras av bolag som har det som krävs för att betala ut pengar i förväg för att sedan jobba med administration och indrivning av räkningar. I Sverige så finns det både svenska och utländska företag som erbjuder tjänster som att köpa fakturor och fakturabelåning. Factoringbolag erbjuder även andra viktiga tjänster som till exempel kreditupplysningar för att hjälpa företag att utveckla sin verksamhet på ett effektivt vis.

Sälj alla fakturor eller några få

En del rekommenderar att man lägger över samtliga fakturor på ett factoringbolag men det här kan diskuteras. Olika företag har ju olika behov dessutom så är det ju inte alltid som man måste få loss lite mer kontanter för att kunna investera i nya projekt eller expansion. Det bästa är att jobba med en factoringtjänst som är flexibel och som tillåter att man varierar antalet fakturor som man säljer i enlighet med de behov som man har.

Köp av utländska fakturor

De företag som jobbar mot utlandet kan även dra nytta av så kallad exportfactoring som innebär att factoringbolaget köper utländska fakturor. Den här typen av fakturaköp kan vara minst lika enkla och smidiga som de svenska så länge som man har med en professionell tjänst att göra.